Lyst til å spille med ABUK?

Dersom du er i alderen 13 - 19 år, og ønsker å spille korpsmusikk på høyt nivå sammen med andre ungdommer, er ABUK garantert korpset for deg.

ABUK er et ungdomskorps som ønsker å gi musikantene ekstra musikalske utfordringer utover dem de får i skolekorpsene, og vi satser på variert musikk fra mange ulike sjangere. Siden ABUK er et korps som er ment som et tillegg til skolekorps, ikke i steden for, er det et krav at musikantene fortsetter i skolekorpset.

I tillegg ønsker korpset å ha et godt sosialt miljø, og reiser blant annet på tur hver høst. Korpset deltar også både i NM og RM janitsjar for voksne, og kan vise til flotte resultat i begge konkurranser.

Vi har tidligere øvd hver søndag på Sandvika videregående skole fra kl 18 - 21, men har i det siste øvd på Ramstad skole. Hvor vi øver fra høsten gjenstår å se, men vi satser på å få et øvingslokale som både er godt egnet og enkelt å ta seg til. Vi har også flere helgeseminar i året.

Siden vi både ønsker å holde et godt musikalsk nivå og at hver musikant skal få utvikle seg så mye som mulig, er vi nøye på at musikantene både øver grundig hjemme og også prioriterer korpsøvelsene så lenge det ikke kolliderer med egne skolekorpsarrangement. Da skal skolekorpset prioriteres.

Vi har ikke prøvespill i år, men vi ber hver musikant skrive noen ord om seg selv. Det vi vil vite om deg, er hvor gammel du er, hvilket instrument du spiller, hva slags musikk du liker å spille, litt om hvorfor du ønsker å begynne i ABUK, og gjerne andre ting som du vil at vi skal vite om deg.

Dette sender du til Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den..

Vi ønsker oss musikanter i alle grupper, men vi er også opptatt av å ha en god og balansert besetning. Så jo raskere man søker, jo større sjanse er det for å få plass i korpset fra høsten.

Nå er jo neste sesong fortsatt usikker med tanke på koronasituasjonen, men vi planlegger en stor høstkonsert i Bærum Kulturhus, der temaet vil være "En hyllest til John Williams". John Williams er en av filmhistoriens aller største komponister, og har skrevet musikken til filmer som ''Star Wars'', ''Harry Potter'' og ''Indiana Jones''. Dette blir med andre ord en musikkopplevelse av de HELT store.

I tillegg står høsttur, NM for janitsjar, stemningsfull julekonsert og forrykende sommerkonsert på programmet.

Har dere spørsmål så kan dere jo ta kontakt med oss, enten på mail Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. eller ta kontakt med vår dirigent Jon Terje Svendsen.

 

Velkommen til å søke til Norges heftigste ungdomskorps!

 

Samarbeidsprosjekt med ABUK

Invitasjon til samarbeidsprosjekt med ABUK

Asker og Bærum Ungdomskorps (ABUK), har gleden av å invitere skolekorpsmusikanter i alderen 12 - 17 år til et samarbeidsprosjekt, med en forrykende avslutningskonsert i den flotte storsalen i Bærum Kulturhus. Formålet er å gi musikantene inspirasjon og glede ved å spille flott musikk på høyt nivå sammen med andre ungdommer. Forhåpentligvis vil prosjektet også gi mersmak, slik at musikantene vil søke om fast medlemskap i ABUK fra høsten 2019.

Prosjektet vil gå over fem helger, der musikantene vil få spille sammen med ABUK hver søndag fra kl. 18:00 til 21:00. Den siste helgen vil det bli et lørdagsseminar, der korpset får gruppeinstruksjon av profesjonelle instruktører. På kvelden blir det sosialt samvær, der musikantene får muligheten til å bli bedre kjent med hverandre. Den siste søndagen vil det bli en konsert i Bærum Kulturhus. Her vil ABUK først spille en egen avdeling. Etter pause spiller storkorpset, med alle kursdeltakerne, en egen avdeling der vi presenterer musikken vi har jobbet med gjennom hele prosjektet. Temaet for prosjektet er filmmusikk. Det vil bli variert musikk fra mange forskjellige sjangere, og musikantene vil blant annet få spille John Williams' legendariske musikk fra Star Wars. Kurset vil foregå på Sandvika videregående skole, og ledes av ABUKs faste dirigent, Jon Terje Svendsen.

6. januar Fellesøvelse

13. januar Fellesøvelse

20. januar Fellesøvelse

27. januar Fellesøvelse

2. februar Seminar og sosialt samvær

3. februar Forprøve og konsert i Bærum Kulturhus

Søknadsfrist 1. desember, deltakeravgift 300 kr. 

For påmelding, følg denne lenken: https://goo.gl/forms/baTt8xY1gEUonv5P2

2. plass og solistpris!

ABUK fikk 2. plass i 4. divisjon under NM 2015. Solistprisen i divisjonen gikk til ABUKer Kristoffer Wøien. 

Les mer …

Vinnere av Askerfondet

ABUK ble tildelt "Askerfondet" fredag 12. desember og mottok 20 000 kr til slagverksinstrumetner!

Les mer …