showcase

Om oss

Asker og Bærum ungdomskorps er en ny type ungdomskorps som har tette samarbeidsbånd til skolekorpsene som er representert i korpset. ABUK er et korps for de som vil gjøre noe mer som musikere enn de kan gjøre i skolekorpsene.

ABUK ønsker å holde et høyt musikalsk nivå og spiller et variert repertoar, både klassisk janitsjarmusikk og underholdningsmusikk. Helt siden oppstarten i 2006 har korpset ønsket å holde et høyere musikalsk nivå enn skolekorpsene. ABUK er et naturlig bindeledd mellom skolekorps og voksenkorps. Likevel konkurrer ABUK mot voksenkorps hvert år i NM i janitsjar.

Korpset drives i hovedsak av musikerne selv. Likevel sitter det foresatte i styret for å avlaste dirigent og musikere med administrasjon, budsjett og regnskap. Planlegging og gjennomføring av seminarer, konserter og turnéer gjøres i utgangspunktet av musikerne selv.

I tillegg til korpsøvelser, tilbyr også ABUK dirigentopplæring til de av musikantene som ønsker dette. ABUKs dirigentklasse består per i dag av 6 musikanter som får en times undervisning før korpsøvelsen av dirigent Maria Molund. I tillegg til disse timene, får de dirigere ABUK litt i løpet av øvelser og har to dager i året med et prøvekorps.

Korpset har ingen dugnader, fordi det skal være mulig å være med i både skolekorps og ABUK. Korpset tar på seg oppdrag, både som fullt korps og mindre ensembler. Ta kontakt med dirigent Maria Molund på tlf. 915 89 368 eller Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. for nærmere avtale.

Dirigent: Maria Molund
Konsertmester: Nora Elise Hjerpested
Assistentdirigent: Kristoffer Nikolai Wøien

Gruppeledere:
Fløyte: Christina Amble Eriksen
Klarinett: Nora Elise Hjerpested
Saxofon: Lars Hartmann
Horn: Maria Torgersen
Trompet: Kristoffer Wøien
Trombone: Askil Okkenhaug
Eufonium: Kristin Leistad
Tuba: Henrik Bø
Slagverk: Magnus de Besche

Velg språk

Søk

Eksterne linker