JON TERJE SVENDSEN (Dirigent 2017 -      )

Jon Terje ble antatt til grunnutdanningen i dirigering ved Kungliga Musikhögskolan i Stockholm 1997 der han studerte for orkesterdirigering Glen Mossop og Cecilia Rydinger Alin, samt kordirigering for Professor Anders Eby. Høsten 2000 kom han inn på diplomstudiet i orkesterdirigering ved samme skole, nå med Professor Jin Wang og Professor Jorma Panula som lærere. Han studerte også ved Universität für Musik und Darstellende kunst i Wien. Han avla sin diplomeksamen 2003 med en konsert der han dirigerte Norrköpings Symfoniorkester.

Jon Terje har mottatt Musikaliska Akademins store dirigentstipendium 2001, vært finalist og pristager i konkurransen "Årets Dirigent", samt semifinalist i Orquesta du Cadaqués internasjonale dirigentkonkurranse 2004.

 

Han har siden utdanningen jobbet regelmessig med korps og symfoniorkestre i Sverige og Norge.Fra 2013 – 2017 var han musikalsk leder for Kværnerbyen Rooftop Orchestra.

 

MARIA MOLUND (Dirigent 2006 - 2017)

Maria startet sin musikalske karriere som tubaist, og gikk ut med bachelorgrad i utøvende klassisk tuba ved Norges Musikkhøgskole i 2004.

Maria jobbet etter studiene som dirigent, brasslærer og frilans tubaist. Hun har blant annet spilt et år i forsvarets stabsmusikkorps og etter dette vært vikar i korpset, samt vikar i Kringkastingsorkesteret. Hun har også opptrådt som solist med en rekke amatørkorps og orkestre i Norge og Finland.

Maria har to mastergrader i direksjon. En fra Royal Northern College of Music i Manchester, hvor hun studerte både orkester og opera, samt en fra Sibeliusakademiet i Finland hvor hun fokuserte på korpsdireksjon.

Maria har vært mye brukt som dirigent på prosjekter, seminarer og øvelser i amatørkorps og orkestre i Norge. Blant noen kan nevnes konserter med Kolbotn Konsertorkester, Oslo Prosjektorkester, Stavanger Brass band, Romerike symfoniorkester og Asker og Bærum ungdomskorps. Sistnevnte er et ungdomskorps for talentfull ungdom i Asker og Bærum som ble startet av Maria i 2006, og som i dag har en stabil besetning som holder et høyt nivå musikalsk tross sin unge gjennomsnittsalder.

Av profesjonelle orkestre hun har jobbet med kan nevnes konsert med Manchester Camerata, konsert med St. Michel Strings (fra Mikkeli, Finland), konsert med Kharkiv Philhamonic og konsert med sønderjyllands symfoniorkester. I tillegg har hun gjennom sine studier i Helsinki jobbet med en rekke militærkorps rundt om i Finland.

 

Velg språk

Eksterne linker