Maria Molund

Maria startet sin musikalske karriere som tubaist, og gikk ut med bachelorgrad i utøvende klassisk tuba ved Norges Musikkhøgskole i 2004.

Maria jobbet etter studiene som dirigent, brasslærer og frilans tubaist. Hun har blant annet spilt et år i forsvarets stabsmusikkorps og etter dette vært vikar i korpset, samt vikar i Kringkastingsorkesteret. Hun har også opptrådt som solist med en rekke amatørkorps og orkestre i Norge og Finland.

Maria har to mastergrader i direksjon. En fra Royal Northern College of Music i Manchester, hvor hun studerte både orkester og opera, samt en fra Sibeliusakademiet i Finland hvor hun fokuserte på korpsdireksjon.

Maria har vært mye brukt som dirigent på prosjekter, seminarer og øvelser i amatørkorps og orkestre i Norge. Blant noen kan nevnes konserter med Kolbotn Konsertorkester, Oslo Prosjektorkester, Stavanger Brass band, Romerike symfoniorkester og Asker og Bærum ungdomskorps. Sistnevnte er et ungdomskorps for talentfull ungdom i Asker og Bærum som ble startet av Maria i 2006, og som i dag har en stabil besetning som holder et høyt nivå musikalsk tross sin unge gjennomsnittsalder.

Av profesjonelle orkestre hun har jobbet med kan nevnes konsert med Manchester Camerata, konsert med St. Michel Strings (fra Mikkeli, Finland), konsert med Kharkiv Philhamonic og konsert med sønderjyllands symfoniorkester. I tillegg har hun gjennom sine studier i Helsinki jobbet med en rekke militærkorps rundt om i Finland.

Maria Molund er kunstnerisk leder for følgende korps:
Kolbotn Konsertorkester
Jernbanens musikkorps Oslo
Asker og Bærum ungdomskorps, ABUK (også grunnlegger)

Velg språk

Søk

Eksterne linker